Skolininko duomenų panaikinimas skolininkų administravimo informacinėje sistemoje (SAIS)

Patarimas - nemokamas, bet, jei norėtumėt atsidėkoti, rekomenduokite jį (spauskite čia).

Paslaugų teikėjai ar pardavėjai po raginimo sumokėti skolą iki nurodytos datos, nesulaukę apmokėjimo, neretai perduoda įsiskolinusio vartotojo asmens ir skolos duomenis UAB “Creditinfo Lietuva”, kuri juos įdeda į skolininkų administravimo informacinę sistemą (SAIS). Šioje sistemoje sukauptais skolininkų duomenimis turi teisę pasinaudoti teisėtą interesą turinčios įmonės ir įstaigos, klientų mokumui vertinti, pvz.: bankai, telekomunikacijų ar lizingo bendrovės. Taigi, kartais vartotojai, turėję įsiskolinimų, vėliau netikėtai gali susidurti su nemalonia situacija, norėdami gauti paskolą, pirkdami prekes išsimokėtinai arba užsisakydami paslaugas.

Padengus įsiskolinimą arba vartotojų teises ginančioje ikiteisminėje institucijoje išsprendus ginčą dėl skolos nepagrįstumo savo naudai, pvz., su telekomunikacijų, buitinių energetikos paslaugų teikėju, vertėtų pasirūpinti, kad skolininko duomenys būtų panaikinti SAIS.

Ką reikia daryti, kad apsidrausti nuo netikėtų nemalonumų dėl ankstesnės skolos?:

1. Informuoti paslaugų teikėją arba pardavėją apie skolos apmokėjimą, pateikiant mokėjimo įrodymus.

2. Išsaugoti iš paslaugos teikėjo ar pardavėjo gautą sąskaitą ar raginimą, kuriame buvo nurodyta įsiskolinimo suma ir savo dokumentą, įrodantį, kad šią sumą sumokėjote, pvz.: kasos kvitą ar banko pavedimo išrašą arba iš ikiteisminės institucijos jums atsiųstą raštą, kuriame išsprendus ginčą nurodytą, kad padengti šį įsiskolinimą iš jūsų buvo reikalaujama nepagrįstai.

3. Raštu pateikti paslaugų teikėjui ar pardavėjui prašymą panaikinti jūsų asmens ir skolos duomenis SAIS ir raštu patvirtinti, kai jie bus panaikinti.


[teisingiskundai]

13 comments:

  1. Anonymous12:20

    Sveiki,
    na, kątik skambinausi į Creditinfo.lt ir man pasakė, kad duomenys apie skolas nenaikinami 10 metų. Tai kuo tikėti dabar?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous21:21

      Gaukite greitą ir originalų finansavimą iš mūsų su 2% tarifu, nuo 1000 USD iki 500 000 USD

      PARAIŠKIMO INFORMACIJA.

      Pirmas vardas:
      Pavardė:
      Gimimo data:
      Adresas:
      Seksas:
      Telefono numeris.:
      Miestas:
      Būsena:
      Šalis
      Darbo tipas:
      Mėnesinės pajamos:
      Paskolos suma:
      Paskolos trukmė:

      Email: zenithloanfirmservice@gmail.com [@gmail.com]..

      Delete
  2. [teisingiskundai]23:47

    Tikėti, žinoma, reikia įstatymais . “Credit info” yra verslininkai, todėl jų klausti – tas pats, kas iš šuns reikalauti, kaulą grąžinti :). Geriau skambinti Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

    Už skolininko duomenų panaikinimą SAIS yra atsakingas tas, kas duomenis perdavė įmonei “Credit info”.Todėl reikalauti panaikinti skolos duomenis reikia iš paslaugų teikėjo ar pardavėjo, kuriam buvai skolingas. O jei nepanaikina ir jie vis dar prieinami kitoms įmonėms SAIS bazėje, tai skūsti Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, dėl Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo pažeidimo, neteisingai tvarkant (netvarkant) buvusio (nebeesamo) įsiskolinimo duomenis. Ten pat inspekcijoj galima ir pasikonsultuoti dėl konkrečios situacijos.

    ReplyDelete
  3. Siuo atveju Credit info istatymu nepazeidzia. Istatymas leidzia duomenis apie isiskolinimus tvarkyti 10 metu.

    21 straipsnis. Asmens duomenų tvarkymas asmens mokumui įvertinti ir įsiskolinimui valdyti
    1. Duomenų valdytojas turi teisę tvarkyti ir teikti teisėtą interesą turintiems tretiesiems asmenims laiku bei tinkamai finansinių ir (arba) turtinių įsipareigojimų jam neįvykdžiusių duomenų subjektų (toliau – skolininkų) duomenis, taip pat ir asmens kodą, kad būtų galima įvertinti asmens mokumą ir valdyti įsiskolinimą, jei tinkamai įgyvendinami šiame įstatyme ir kituose teisės aktuose nustatyti duomenų apsaugos reikalavimai.
    2. Duomenų valdytojas turi teisę skolininkų duomenis, taip pat ir asmens kodą, teikti duomenų valdytojams, tvarkantiems jungtines skolininkų duomenų rinkmenas (toliau – jungtines rinkmenas). Duomenų valdytojas gali tvarkyti jungtines rinkmenas, turėdamas tikslą teikti tokius duomenis teisėtą interesą turintiems tretiesiems asmenims, kad šie galėtų įvertinti duomenų subjekto mokumą ir valdyti įsiskolinimą, tik šio įstatymo 33 straipsnio nustatyta tvarka pranešęs Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, kuri privalo atlikti išankstinę patikrą.
    3. Duomenų valdytojas gali teikti skolininkų duomenis tik tuo atveju, jeigu jis duomenų subjektui raštu pateikė priminimą apie įsipareigojimų neįvykdymą ir per 30 kalendorinių dienų nuo tos dienos, kai duomenų valdytojas išsiuntė (pateikė) duomenų subjektui priminimą:
    1) įsiskolinimas liko nepadengtas ir (arba) mokėjimo terminas nebuvo atidėtas arba
    2) duomenų subjektas pagrįstai neginčijo įsiskolinimo.
    4. Duomenų valdytojas negali tvarkyti ypatingų asmens duomenų.
    5. Jungtinės rinkmenos negali būti jungiamos su asmens duomenimis iš kitų asmens duomenų rinkmenų, kurios buvo sudarytos ir yra tvarkomos kitais negu mokumo vertinimo bei įsiskolinimo valdymo tikslais.
    6. Duomenų valdytojas, tvarkantis jungtines rinkmenas, gavęs iš šio straipsnio 2 dalyje nurodyto duomenų valdytojo skolininkų duomenis, privalo kiekvienam duomenų subjektui suteikti šią informaciją (išskyrus atvejus, kai duomenų subjektas tokią informaciją jau turi):
    1) apie savo (duomenų valdytojo) ir savo atstovo, jeigu šis yra, rekvizitus ir buveinę;
    2) kokiais tikslais tvarkomi duomenų subjekto asmens duomenys;
    3) iš kokių šaltinių ir kokie duomenų subjekto duomenys surinkti, kam ir kokiais tikslais teikiami, apie duomenų subjekto teisės susipažinti su savo asmens duomenimis, reikalauti ištaisyti neteisingus, netikslius, neišsamius savo asmens duomenis buvimą.
    7. Duomenys apie faktą, kad duomenų subjektas laiku ir tinkamai neįvykdė savo finansinių ir (arba) turtinių įsipareigojimų, negali būti tvarkomi ilgiau negu 10 metų nuo įsiskolinimo padengimo dienos. Kai duomenų subjektas įsiskolinimą padengia, duomenų valdytojai privalo užtikrinti, kad tvarkant duomenis apie duomenų subjekto tinkamai ir laiku neįvykdytus finansinius ir (arba) turtinius įsipareigojimus būtų nurodoma:
    1) kad duomenų subjektas įsiskolinimą padengė;
    2) įsiskolinimo padengimo data.

    ReplyDelete
  4. [teisingiskundai]17:51

    Geras pastebejimas, jei skola buvo pagrista. Taciau, jei skola pripazinta nepagrista (pvz.: neteisetai reikalaujama sumoketi netesybas) ir tokia isvada pateikiama ikiteismines institucijos, nagrinejusios ginca, arba po ginco tai pripazista pats kreditorius, tai reikalaujant panaikinti nepagristos skolos ir skolininko duomenis SAIS "Creditinfo Lietuva” butu neteisi, atsisakydama tai padaryti, toliau laikyti ir teikti klaidingus duomenis. Tiesa pasirupinti duomenu panaikinimu turetu, tas kas juos perdave i SAIS arba tektu skusti VDAI.

    ReplyDelete
  5. Anonymous16:09

    Sveiki,norėjau paklausti patarimo ,man atėjo laiškas ,kad jau reikia sumokėti netesybas . Tačiau susiekiau su tiekėjais apmokėjau sąskaitą. Ar man bereikės mokėti tas netesybas ar kažkokias tai sumas?

    ReplyDelete
  6. teisingiskundai21:36

    Netesybu reikalaujama, kai jau nutraukta sutartis. Tuo atveju tiekejas paslaugu paprastai jau nebeteikia. Jei apmokejote isiskolinima ir norite atnaujinti paslaugu gavima, galite bandyti tartis su teikeju, kad nereikalautu netesybu, jei tenkins pasiulytos paslaugu atnaujinimo salygos. Jei apmokejote, bet paslaugu nenorite, geriau pasikonsultuokite RRT ar netesybos jusu atveju reikalaujamos teisetai.

    ReplyDelete
  7. Anonymous08:54

    Kas čia per konsultacijos? :D Iš pradžių rašoma, kad apmokėjus (ty. patvirtinant, kad įsiskolinimas buvo teisingas) reikia kreiptis dėl duomenų panaikinimo, o kai parodomas įstatymas, tai jau tampa tik nepagrįstais atvejais... Prieštarauji pats sau :)

    ReplyDelete
  8. Dear Sir / Madam

    PASKOLOS taip greitai, kaip įmanoma, per 2dienos. PASKOLOS taip greitai, kaip įmanoma, per 2dienos. Ieškote verslo paskolos, asmeninės paskolos, kredito,
    ir tt? Mes dabar siūlome asmeninius ir verslo paskolas bet kokiam
    suinteresuotas asmuo bent 3% palūkanų norma nuo 1 iki 30 metų.
    Vardas: ... Gimimo data: .. Lytis: .... Šeimyninė padėtis: .... Adresas: .. Miestas: ..
    Šalis: ... Telefonas: ... Paskolos suma: .... Nuomos trukmė: ...
    Mėnesio pajamos grynasis: ... Susisiekite su mumis atgal su šia informacija mūsų
    http://hendersonelizabeth3.wix.com/fund
    Paštas: hendersonelizabethloan@googlemail.com
    dabar
    dėkoju
    Telaimina Dievas

    ReplyDelete
  9. SVEIKI,
    KALĖDŲ PASKOLOS PASIŪLYTI galima jau dabar !!!!
    Ar jūs vis dar suinteresuoti gauti šią paskolą? KREIPTIS DABAR SU INFORMACIJA ŽEMIAU

    VARDAS:
    PASKOLOS SUMA:
    TRUKMĖ:
    ŠALIS:
    TELEFONO NUMERIS:

    Susisiekite su mumis elektroniniu paštu: thompson.loanservice@gmail.com
    Laukiama išgirsti iš tavęs.
    linkėjimai

    ReplyDelete
  10. Getting a legitimate loan have always been a huge problem To clients who have financial problem and need solution to it. The issue of credit and collateral are something that clients are always worried about when seeking a loan from a legitimate lender. But.. we have made that difference in the lending industry. We can arrange for a loan from the range of $5,000.00 USD to $500,000.000.00 USD as low as 3%interest Kindly respond immediately to this email: billjohnson.loanfirm011@gmail.com

    Our Services Include the Following:

    Debt Consolidation

    Second Mortgage

    Business Loans

    Personal Loans

    International Loans

    Loan for any kinds

    Family loan
    we fund small scale loan firm, intermediaries, small scale financial institutions for we have unlimited capital. For further details to go about procuring a loan contact us, Kindly respond immediately to this email: billjohnson.loanfirm011@gmail.com


    Mr Bill Johnson

    ReplyDelete
  11. tikrai noriu padėkoti LAPO mikrofinansui už tai, kad suteikė 19 000 eurų paskolą sergančiam vaikui prižiūrėti. jei jums reikia skubios paskolos, venkite suklastotų skolintojų ir kreipkitės tikros paskolos bendrovės el. paštu lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    ReplyDelete
  12. HIRE A CERTIFIED CRYPTO RECOVERY EXPERT \ CAPTAIN JACK CRYPTO RECOVERY

    I'm Jonathan Bill from Barcelona, Spain. I was scammed of $127,000 a few weeks ago when I was introduced to cryptocurrency investment opportunities. They locked my account and requested more money before I could access it, and that was how I realized I was being conned. Ill advise people to be wary of these crypto investment companies as they are all out to steal from you. I was very lucky to come across a cryptocurrency recovery company CAPTAIN JACK CRYPTO SECURITY SERVICE who was able to recover my money successfully without any delay. CAPTAIN JACK CRYPTO SECURITY SERVICE  is a professional and reliable cryptocurrency recovery company and I'm truly grateful for their service. I highly recommend them to everyone who wishes to get back their cryptocurrency funds.

    Email info - captainjackcrypto@europe.com

    ReplyDelete