Plagijavimas ir vogto turinio kopijavimas interneto tinklalapiuose

Patarimas - nemokamas, bet, jei norėtumėt atsidėkoti,  rekomenduokite jį (spauskite čia).

Tinklaraščiuose ir forumuose galima rasti daug diskusijų apie svetainių plagijavimą ir turinio vogimą, tačiau dažniausiai ten diskutuojama apie sukurtą tinklalapių, svetainių ar portalų dizainą, struktūrą, valdymą, kaip apie autorinį kūrinį, kurį kiti pasisavina, panaudodami idėją arba tiesiog panašiai atkurdami tinklalapio struktūrą ir apipavidalinimą. Kūrinio autorystės tesės, žinoma, svarbu, tačiau interneto erdvėje informacinio turinio, t.y. sukuriamų tekstų vertė ir svarba, mano galva, daugeliu atvejų yra gerokai didesnė, nei pavidalo, nes tinklalapiai, tinklaraščiai ir portalai labiausiai vertinami, ieškomi ir lankomi ne tiek dėl gražiai sukurto dizaino, kiek dėl pateikiamos informacijos aktualumo ir jos nuolatinio atnaujinimo bei plėtojimo. Nesivelsime į diskusiją, kas svarbiau : ).

Plagijuoti ir vogti kitų sukurtą turinį – negražu ir nusikalstama. Deja, internete svetimo turinio kopijavimas – ne taip jau retai pasitaikanti greito tinklalapių ir portalų kūrimo praktika. Nežiūrint, kad visada yra galimybė tartis su autoriais dėl turinio panaudojimo, bent jau atsiklausiant, dažnai įžuliai nukopijuojami svetimi tekstai ar kitas turinys ir įkeliami į savo tinklalapį.

Kaip su plagijavimu ir vogto turinio kopijavimu interneto tinklalapiuose būtų galimą kovoti?

1. Aptikus savo sukurtus tekstus svetimuose interneto tinklalapiuose galima pabandyti susiekti su plagiatorium ir perspėti dėl tokių veiksmų neteisėtumo.

2. Kreiptis dėl tokios veiklos teisėtumo įvertinimo į valstybines institucijas, užtikrinančias Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo, Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo ir kitų Europos sąjungos bei Lietuvos Respublikos teises aktų veikimą.

3. Plagiatoriui nepašalinus pažeidimo ir nereaguojant į įspėjimus ateityje, galima kreiptis į jo svetainės talpinimo serveryje ir domeno vardo paslaugas teikiančią įmonę (pvz. tokią, kaip www.vardas.lt) dėl paslaugų apribojimo ar sustabdymo plagiatoriui.

4. Kreiptis į stambiausius interneto paieškos sistemų tiekėjus, tokius, kaip Google, prašant plagiatoriaus svetaines pašalinti iš paieškų rezultatų, pateikiant pavogtų tekstų ar kito turinio pavyzdžius.

[teisingiskundai]

1 comment:

  1. LABA DIENA, aš čia noriu jums pranešti gerų naujienų iš PROF CINDY INVESTMENTS paskolos pasiūlymo, tuščių bankomatų kortelių ir „Bitcoin Investments“. Ar bandėte gauti tikrą paskolos davėją, aš gavau savo verslo paskolos sumą €640 000,00 iš prof. Cindy Alberto, kad pradėčiau verslą. Ar jums reikia tuščios bankomato kortelės arba bitkoino, o bandant ją gauti kilo problemų? Čia yra Prof Cindy Investments tuščios bankomato kortelės pasiūlymas, paskolos pasiūlymas, Bitcoin / atkūrimo pasiūlymas, kurį lengva ir įperkama gauti ir jis gali būti pristatytas jums laukiant 48 valandas po to, kai iš jos pateiksite užsakymą el. paštu profcindyinvestments@hotmail.com

    MRS.CINDY INVESTMENTS TIKROS PATIKIMOS INTERNETINĖS PASLAUGOS INC@2023
    profcindyinvestments@hotmail.com

    ReplyDelete