Pretenzija dėl padidintos galutinės kainos su PVM

Patarimas - nemokamas, bet, jei norėtumėt atsidėkoti,  rekomenduokite jį (spauskite čia).

Vyriausybei eilinį kartą padidinus PVM tarifą pardavėjai ir paslaugų teikėjai dar kartą sprendė klausimą: ar PVM tarifo pokyčiui proporcingu dydžiu padidinti savo prekių ir paslaugų kainas. Mažmeninės prekybos įmonės be jokių dvejonių galutines prekių kainas perskaičiavo ir prekių etiketėse nurodė naujas, didesnes. Pirkėjai prie kainų kasdieninių pokyčių pripratę, todėl tai priima, kaip eilinę neišvengiamą stichiją, prie kurios tenka prisitaikyti taupant arba mažiau perkant. Įmonėms, teikiančioms masines paslaugas, dėl sutartyse užfiksuotų kainų teko svarstyti, ar teikiamų paslaugų galutines kainas dėl PVM didinti ar palikti nekeistas, prisiimant PVM tarifo padidėjimą sau į nuostolius.

Mobiliojo telefono ryšio operatoriai (“Bitė”, “Omnitel”, “Tele2”) sąskaitose kainas nusprendė pateikti padidintas. Tokiu būdu telefono ryšio vartotojai įgijo dar vieną galimybę apsispręsti dėl savo dabartinio mobiliojo ryšio operatoriaus pakeitimo, nepatiriant nuostolių, t.y. nutraukiant sutartį be netesybų. Šį kartą tokia galimybė atsirado vartotojams, kurių sudarytose su operatoriais sutartyse paslaugų kainos buvo nurodytos galutinės, t.y. nurodytos su PVM (kurio tarifas nenurodytas, pvz.: 18% arba 19%), o bazinės kainos be mokesčių – nenurodytos.

Jei operatorius pateikia sąskaitą, kurioje paslaugų galutinės kainos didesnės, nei sutartyje, vartotojas pagal Elektroninių ryšių paslaugų teikimo taisyklių 12 punktą įgyja teisę nutraukti sutartį be netesybų dėl esminės sutarties sąlygos: kainos pakėlimo.

Gavus pirmąją sąskaitą su padidintomis galutinėmis kainomis reikia per 1 mėn. apsispręsti, jei ketinama nutaukti sutartį arba telefono numerį perkelti į kito operatoriaus tinklą, netaikant netesybų ir parašyti operatoriui pretenziją dėl nesutikimo naudotis paslaugomis padidintomis kainomis, jei operatorius jų neperskaičiuos taip, kaip nurodyta sutartyje. Taip pat, tokiu atveju, per mėnesį nuo sąskaitos gavimo reikia informuoti operatorių, nuo kurios datos nutraukiama sutartis ir prašoma nebeteikti paslaugų arba, kada telefono numeris bus perkeltas į kito operatoriaus tinklą, kartu nurodant priežastį: kainos pakėlimą, lyginant su sutartimi, ir vartotojo įgytą teisę dėl to nutraukti sutartį be netesybų.
Vėliau, praėjus 1 mėn. nuo padidintų kainų sąskaitos gavimo šia galimybe nutraukti sutartį be nuostolių pasinaudoti jau nebegalima, nes sąskaitą būtina užginčyti per 1 mėn. nuo jos gavimo. Tiesa vėlesnes padidintų kainų sąskaitas kas mėnesį galima ginčyti, kol jose bus nurodytos kainos, didesnės nei sutartyje, bet tai jau nebesuteikia teisės nutraukti sutartį be netesybų, o tik leidžia reikalauti iš operatoriaus ištaisyti sąskaitas, kad jose nurodyti mokesčiai už paslaugas atitiktų sutartyje nurodytoms galutinėms kainoms.

Ir, žinoma, laiku užginčijus operatoriaus pateiktą didesnę nei pagal sutartį sąskaitą arba netesybų reikalavimą galima apskųsti Ryšių reguliavimo tarnybai.

[teisingiskundai]

4 comments:

  1. Anonymous07:23

    tačiau jei sutartyje kainų didinimas yra įteisintas (o taip būna 99,99 proc. atvejų), kas mėnesį sąskaitų ginčyti nėra prasmės

    ReplyDelete
  2. Anonymous10:47

    Ko gero, taip. Tačiau, jei abi pusės pripažysta, kad yra kainos padidinimas, tai jis dažniausiai sutartyje numatytas, bet pagal teisės aktus suteikia vartotojui teisę per mėnesį sutartį nutraukti be sankcijų. Tačiau, jei paslaugų teikėjas kainos padidinimo nepripažysta, tai kodėl gi negalima sąskaitos traktuoti, kaip klaidingos ir nepareikšti pretenzijos kiekvienu atveju, kai ji "neteisingai" paskaičiuota, t.y. neatitinka sutartyje numatytų sąlygų :)

    ReplyDelete
  3. LABA DIENA, aš čia noriu jums pranešti gerų naujienų iš PROF CINDY INVESTMENTS paskolos pasiūlymo, tuščių bankomatų kortelių ir „Bitcoin Investments“. Ar bandėte gauti tikrą paskolos davėją, aš gavau savo verslo paskolos sumą €640 000,00 iš prof. Cindy Alberto, kad pradėčiau verslą. Ar jums reikia tuščios bankomato kortelės arba bitkoino, o bandant ją gauti kilo problemų? Čia yra Prof Cindy Investments tuščios bankomato kortelės pasiūlymas, paskolos pasiūlymas, Bitcoin / atkūrimo pasiūlymas, kurį lengva ir įperkama gauti ir jis gali būti pristatytas jums laukiant 48 valandas po to, kai iš jos pateiksite užsakymą el. paštu profcindyinvestments@hotmail.com

    MRS.CINDY INVESTMENTS TIKROS PATIKIMOS INTERNETINĖS PASLAUGOS INC@2023
    profcindyinvestments@hotmail.com

    ReplyDelete
  4. BTC/CRYPTO STOLEN OR LOST TRACING & RECOVERY MASTERS

    My wife and I lost $322,000 Btc to a fake cryptocurrency investment platform A few months Ago, We had made an investment with an online broker who pretended to work with an investment Firm that helped traders and he literally promised huge profits who at the end scammed us and wasn't even responding to our messages. This really hit us hard to a point my wife had suicidal thoughts. Fortunately for us,An old family friend who previously worked with my wife Referred us to this Recovery Masters. As they refer to themselves,They checked on our case and assured us our funds were recoverable.Their services and responses were professional and satisfying. They were able to recover $293,500 Btc We really appreciated them for their help, although not all the funds were recovered. In case you need their services,

    Email Address: captainjackcrypto@europe.com

    TELEGRAM: @captainjackcrypto1

    You can also contact them for the service below.

    ReplyDelete