Skundai pasirašyti mobiliuoju elektroniniu parašu


Patarimas - nemokamas, bet, jei norėtumėt atsidėkoti, rekomenduokite jį (spauskite čia).

Dar nedaugelis žino, kad vietoje registruoto pašto ar fakso naudotis labai patogiu būdu žymiai greičiau ir pigiau internetu teikti prašymus, pretenzijas ir skundus verslo įmonėms ir valstybinėms institucijoms naudojant mobilųjį elektroninį parašą. Elektroniniu būdu pasirašyti bet kokius elektroninius dokumentus (pvz.: *.doc, *.pdf, *.txt,*.tiff, *.jpg, *.xls, e-paštą) galima mobiliojo operatoriaus salone pasikeitus savo seną telefono SIM kortelę į kortelę, turinčią elektroninio parašo galimybę. Mobiliuoju parašu pasirašyti elektroniniai dokumentai pagal Lietuvos Respublikos įstatymus yra lygiaverčiai įprastiems popieriniams ir negali būti atmesti dėl to, kad yra elektroniniai („Elektroninio parašo įstatymo“ 8 straipsnio 14 ir 39 punktai).

Taigi, parengus prašymo, pretenzijos ar skundo elektroninį dokumentą jį reikia mobiliojo parašo tinklalapyje www.parasas.lt įkelti, pasirašyti mobiliuoju telefonu ir atsisiųsti jau pasirašytą dokumentą atgal į kompiuterį. Prašymo pirminę kopiją (pvz.: Word ar PDF) kartu su pasirašytu dokumentu (*.ddoc) galima pateikti bet kuriuo įprastu elektroniniu būdu, pvz.: nusiųsti elektroniniu paštu. Nusiuntus elektroniniu paštu, verta gavėjo paprašyti iškart pateikti prašymo priėmimo registracijos numerį ir datą, kad būtų galima kontroliuoti atsakymui skirtą terminą. Kas pasirašė dokumentą, gavėjas gali patikrinti jį įkėlęs ten pat www.parasas.lt.

[teisingiskundai]

2 comments:

  1. Anonymous14:53

    Arba, jei turi asmens tapatybes kortele ir skaitytuva, paimi ir pasirasai be jokio vargo. Adobe Acrobat turi funkcija "Insert Signature". Wordas tikriausiai irgi turi, bet su juo nebandziau. Reikia tik ATK butu 2009 arba naujesne, o skaitytuvu galima nusipirkti stai cia: http://praejimo-kontrole.tutisrex.com/elektroninis_parasas.php

    ReplyDelete