Informacijos teikimas Sodrai pasirašant elektroniniu parašu


Patarimas - nemokamas, bet, jei norėtumėt atsidėkoti, rekomenduokite jį (spauskite čia).

Nuo spalio įmonėms, turinčioms daugiau kaip 9 darbuotojus, elektroniniu būdu „Sodrai“ teikiamas deklaracijas buhalteriai turės patvirtinti elektroniniu parašu.

Kilo šurmulys dėl to, kad už elektroninio parašo sertifikatą kasmet reikia sumokėti nuo kelių iki keliasdešimties litų ir jo naudojimui parengti kompiuterius, tačiau yra ir kita lygiavertė alternatyva - mobilusis parašas. Kol kas Omnitel šią elektroninio parašo galimybę teikia nemokamai, o Bitė už mėnesinį mokestį.

Mobilusis parašas prieš kompiuteriuose naudojamus elektroninio parašo sertifikatus ir Registrų centro ID korteles su elektroniniu parašu turi ir kitą pranašumą - nepririša prie kompiuterio, nes juo galima naudotis kompiuteryje nediegiant sertifikato ir nereikia papildomo ID kortelės skaitytuvo. Elektroniniu būdu pasirašyti galima bet kokius elektroninius dokumentus (pvz.: *.doc, *.pdf, *.txt,*.tiff, *.jpg, *.xls, e-paštą).

Norint naudotis mobiliuoju parašu, reikia mobiliojo operatoriaus salone pasikeitus savo seną telefono SIM kortelę į kortelę, turinčią elektroninio parašo galimybę. Daugiau apie mobilųjį parašą sužinokite tinklalapyje www.parasas.lt.

Nepamirškite ir savo kolegų buhalterių ir įmonių vadovų :), nusiųskite jiems šią nuorodą: teisingiskundai.blogspot.com

[teisingiskundai]

1 comment:

  1. Laba diena,
    Šiandien Omnitel paskelbė, kad visi verslo klientai, kurie jau naudojasi mobiliuoju e.parašu ar pradės naudotis juo iki 2009 metų pabaigos, galės nemokamai šiuo sprendimu naudotis ir kitais metais.
    „Omnitel“ vartotojai, norintys pradėti naudotis mobiliuoju e.parašu, turi pasikeisti savo turimas SIM korteles į naujas. Šiuo metu SIM kortelės "Omnitel" vartotojams keičiamos nemokamai.
    Daugiau info: http://www.omnitel.lt/eparasas

    ReplyDelete